Hírek

Töltsd profin!

borkitöltés

Töltsd profin!

 

Általában A sikoly című festmény arckifejezését lemásolva nézem végig, ahogy egy kezdő sofőr ügyetlenkedve próbál leparkolni gyönyörűre megtervezett, elsőosztályú autójával. Ugyanez a helyzet, ha gondosan kiválasztott minőségi üveg borunkat úgy mérjük ki a poharakba, mint gyerekzsúron az almalét.

Ahogy a japán gésák kigyakorolt mozdulataikkal töltik ki a csészékbe a teát, azt javasoljuk, hogy add meg borkínálásnak a módját.

 

  1. Fény a szakértéshez

light            Sose lehet tudni, mikor vegyül el vendégeink között egy hobbi borszakértő, aki szívesen nézegeti az ital színét, és igyekszik annak világosságából, vagy aranyló színéből megtippelni az évjáratot. Ezért mindenképpen teremts megfelelő fényviszonyokat. Nem kell színházi reflektor, de a gyertya vagy a sólámpa kevés lesz.

 

  1. Melyik porhárból szürcsöljünk

Ha nincs különböző borfajtákhoz passzoló pohárkészleted, azt javaslom válaszd az általános borospoharat. Ha nem tegnap kortyolgattatok belőlük utoljára, érdemes a bennük ülő port egy kevés borral kiöblíteni.wineglasses

 

  1. Csak ennyit

A borból ne töltsünk sokat, csak a pohár ¼-ig, így kilötyögés nélkül lehet vizsgálni a bor sűrűségét, a kehely faláról templomablak formában lassan lecsordogáló italt.

 

  1. Se túl meleg, se túl hideg

Ha már a liftben vannak a vendégek, és a palack a szekrényben fekszik, akkor ezzel picit elkéstünk. A fehérbort érdemes előre behűteni, ideális hőmérséklete a 9-10 fok.

töltsd profin

 

Reméljük, hogy javaslataink segítenek abban, hogy a jó hangulatú baráti összejöveteled az italok tekintetében kifogástalan legyen. Forduljatok bizalommal hozzánk, szeretettel és odafigyeléssel igyekszünk megfelelő palackot találni, és ha szeretnéd, házhoz is szállítjuk.

#borkostolás#borszakértő#barátok#kínálás

Kapcsolódó posztok