Hírek

Prémium ital bal kézzel felemelve

Drink4U Prémium ital bal kézzel felemelve

Immáron 1996 óta ünnepeljük minden augusztus 13-án a balkezeseket. Nem volt ez mindig így, a középkorban kifejezetten rossz ómennek számított, ha valaki bal kézzel írt, forgatott kardot, vagy fogta meg a kupa bort.

Manapság szerencsére már másképp áll a helyzet, de jobb rendet tenni a fejekben, mi számít sztereotípiának, és mi a tudományos tényállás, hiszen a népesség 10-12%-áról beszélünk. Bár sokan még most is rossz jelnek vélik, az bizonyított, hogy balkezesek többsége arányaiban több alkoholos italt fogyaszt, mint jobbkezes társaik. Ez nem feltétlenül a mértéktelenségben jelenik meg, ők inkább nyitottak a prémium(abb) alkoholos italok kipróbálására.

Egy jobbkezeseknek szánt világban, ahol már a konzervnyitó, a lőfegyverek, vagy éppen a bornyitó úgy lett összerakva, hogy a kezükre álljon, piaci rés nyílt a balkezesek számára az évek során, amit csak nekik szánt termékekkel tömtek be. Néhány példát említve, ilyen például a karóra, az írószerek, az autóiparról nem is beszélve.

Nem mellékesen megjegyezzük, Drink4U csapatunk 3 tagjából egy szintén a balkezesek táborát erősíti, és a fenti állítás, miszerint szívesen próbál ki ital különlegességeket, igaz őrá is. Csapatunkban egy kisebb vita alakult ki, hogy mindez azért van-e, mert balkezes, vagy ez kezektől teljesen független, a kialakult szokásokra vezethető vissza.

Sajnos nem tudtunk konszenzusra jutni, ezért átdobjuk nektek a labdát, a többség véleményét elfogadva újra legyen rend és béke.

Persze az sem lesz olyan nagyon meglepő, ha kevesebb balkezes kommetel, vagy osztja meg a témát, mint jobbkezes társaik, mivel jóval kevesebben vannak. 🙂

Kapcsolódó posztok