A pezsgő egy olyan borszármazék, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. A házasított (cuvée) pezsgő-alapborokat úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítik, amelyek a Méthode traditionelle módszerrel történő palackos (0,75 l) erjesztési folyamat természetes hatására szénsavassá válnak.
A whisky (az amerikai angolban és ír dialektusban whiskey) olyan égetett szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával, majd fahordóban – többnyire tölgyfa – való érlelésével készül. A felhasznált gabona általában árpa, árpamaláta, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta. A whiskyk a malátawhisky kivételével általában vegyes cefréből készülnek.
A gin egy égetett szeszes ital, amely olyan semleges ízű alkoholpárlatból (minőségi változatok esetén legtöbbször gabonaszeszből) készül, amit a közönséges boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával ízesítenek. Olykor sok más fűszert is felhasználnak, de ízében mindig a boróka dominál.
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.
A rum a nádcukorgyártáskor fennmaradt melaszból, vagy közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és lepárolt égetett szesz. A tiszta párlatot általában tölgyfa hordókban érlelik, és gyakran karamellel színezik. Az évekig érlelt rumok elnevezése gyakran „ron añejo” („érlelt rum”) vagy „ron viejo” („idős rum”). Általában 37,5–60% alkoholtartalommal palackozzák. Nevének keletkezéséről a cukor latin nevének (saccharum) rövidülése tűnik a legvalószínűbbnek. Más források szerint a rumbillion, „zűrzavar” szóból ered.
A borpárlat vagy brandy olyan égetett szesz, amely a szőlőmustból erjesztett bor lepárlásával készül. Általában fahordós érlelés után, 36–60% alkoholtartalommal hozzák forgalomba. Jellemzően étkezés után fogyasztják. Leghíresebb fajtája a francia cognac, amely után a magyar köznyelvben időnként még ma is konyaknak nevezik a borpárlatot.
A közkedvelt kései Furmint, melynél November végi szüret eredményeként kiváló must készült. Közepesen magas cukortartalmú desszertbort kívánt a pincészet megkomponálni, elsősorban azoknak kedvezve, akik a kimondottan édes, jó ívású borokat kedvelik Ízében és illatában kompótos, mézes, enyhén szegfűszeges ízek dominálnak, melyek grillezett gyümölcsök és fagylaltok együttes fogyasztásakor teljesednek ki.
Kiemelkedő évjáratú Cuvée válogatás, ahogyan az ANGYALOK megálmodták.
Hárslevelű hangsúlyos, a Pincétől megszokott szerencsi bájos savak, mineralitás jellemzi, mely citrusok, és az érett lédús mangó aromáival egészül ki. Egyediségét tökéletesen megválasztott fahordós érlelés által nyerte el.
A fekete leányka belső erdélyi őshonos kékszőlő fajta.
Ízében, lágy, kerek tanninok, kellemes savérzet teszi szerethetővé ezt a fajtát. Spontán erjesztéssel, 50 hl-es ászokhordós érleléssel készült vörösbor.
A Magyarádi Fehér reduktív eljárással, 12-14 C°-on történő hideg erjesztéssel készült. Sárgás-fehér színe ragyogóan tiszta, üde, friss, kellemes citrusos aromákkal rendelkezik
Sötét rubin színű, elegáns, összetett vörösbor, élénk savakkal, és bársonyos tanninokkal. Érett gyümölcsösség, étcsokoládé és érett szilva jellemzi a Cabernet franc-t.
A villányi borvidék kiemelkedő fajtája. Élénk, kiegyensúlyozott savakkal, száraz tanninokkal. Gránátvörös színvilággal, ízében és illatában az aszalt szilva, csokoládé és pörkölt fa fedezhető fel.
Őshonos magyar fajta, mely otthonosan érzi magát a villányi borvidéken. A Göntéri dűlőben, 40 év feletti tőkéken termett általában túlérett szőlőből, reduktív technológiával készül. Színe közepes intenzitású, szalmasárga árnyalatú. Illatában a hársfavirág jelenik meg, enyhe citrusossággal karöltve, mely ízében is visszaköszön.
Két meghatározó francia borvidék, a bordeaux-i (Merlot , Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) és a burgundi (Pinot Noir) fő fajtái kerültek házasításra ebben a Royal cuvée-ben.
24 hónapig új és használt barrique hordókban érlelődik. Sötét intenzitású, gránátalma vörös szín jellemzi, illatában, ízében édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, csokoládés, vaníliás aromák érezhetőek.
Új tölgyfa hordóban 6 hónapig érlelték. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserűmandulára emlékeztető utóízű és magas magnézium tartalmú kiváló bor.
A Bott-rytis furmint, hárslevelű és muskotály csodás összhangban. Friss, virágos trópusi illat-, és ízvilág jellemzi. Tartalmas, mégis könnyed késői szüretelésű bor.