A pezsgő egy olyan borszármazék, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. A házasított (cuvée) pezsgő-alapborokat úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítik, amelyek a Méthode traditionelle módszerrel történő palackos (0,75 l) erjesztési folyamat természetes hatására szénsavassá válnak.
A whisky (az amerikai angolban és ír dialektusban whiskey) olyan égetett szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával, majd fahordóban – többnyire tölgyfa – való érlelésével készül. A felhasznált gabona általában árpa, árpamaláta, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta. A whiskyk a malátawhisky kivételével általában vegyes cefréből készülnek.
A gin egy égetett szeszes ital, amely olyan semleges ízű alkoholpárlatból (minőségi változatok esetén legtöbbször gabonaszeszből) készül, amit a közönséges boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával ízesítenek. Olykor sok más fűszert is felhasználnak, de ízében mindig a boróka dominál.
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.
A rum a nádcukorgyártáskor fennmaradt melaszból, vagy közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és lepárolt égetett szesz. A tiszta párlatot általában tölgyfa hordókban érlelik, és gyakran karamellel színezik. Az évekig érlelt rumok elnevezése gyakran „ron añejo” („érlelt rum”) vagy „ron viejo” („idős rum”). Általában 37,5–60% alkoholtartalommal palackozzák. Nevének keletkezéséről a cukor latin nevének (saccharum) rövidülése tűnik a legvalószínűbbnek. Más források szerint a rumbillion, „zűrzavar” szóból ered.
A borpárlat vagy brandy olyan égetett szesz, amely a szőlőmustból erjesztett bor lepárlásával készül. Általában fahordós érlelés után, 36–60% alkoholtartalommal hozzák forgalomba. Jellemzően étkezés után fogyasztják. Leghíresebb fajtája a francia cognac, amely után a magyar köznyelvben időnként még ma is konyaknak nevezik a borpárlatot.
A fekete leányka belső erdélyi őshonos kékszőlő fajta.
Ízében, lágy, kerek tanninok, kellemes savérzet teszi szerethetővé ezt a fajtát. Spontán erjesztéssel, 50 hl-es ászokhordós érleléssel készült vörösbor.
Sötét rubin színű, elegáns, összetett vörösbor, élénk savakkal, és bársonyos tanninokkal. Érett gyümölcsösség, étcsokoládé és érett szilva jellemzi a Cabernet franc-t.
A villányi borvidék kiemelkedő fajtája. Élénk, kiegyensúlyozott savakkal, száraz tanninokkal. Gránátvörös színvilággal, ízében és illatában az aszalt szilva, csokoládé és pörkölt fa fedezhető fel.
Két meghatározó francia borvidék, a bordeaux-i (Merlot , Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) és a burgundi (Pinot Noir) fő fajtái kerültek házasításra ebben a Royal cuvée-ben.
24 hónapig új és használt barrique hordókban érlelődik. Sötét intenzitású, gránátalma vörös szín jellemzi, illatában, ízében édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, csokoládés, vaníliás aromák érezhetőek.
Kalifornia és az újvilág egyik legizgalmasabb szőlőfajtája a Zinfandel.
Száraz, mély rubint színű, illatában egyaránt felfedezhetőek piros és fekete bogyós gyümölcsök pirított mandala, pörkölt kávé. Ízében is szépen visszaköszön a gyümölcs jelleg, egy kis fűszerességgel párosulva, szegfűszeg és fahéj dominálnak.
Sötét bíbor színű bor. Vonzó illatában erdei bogyós gyümölcsök, fekete szeder, áfonya, ribizli, csipkebogyó és étcsokoládé található, amelyet egy gyógynövényes vonal tesz még izgalmasabbá. Ízében meggyes aromák, finom savkészlet és frissítő korty.
Élettel teli Vaskeresztesi merlot, amely újabb pohárra csábít.
A pincészet emblematikus csúcsbora. Csak a legszebb évjáratokban készül, Villány legjobb dűlőiből (Kopár, Csillagvölgy, Konkoly, Ördögárok) szelektált alapanyagok felhasználásával.
A bor Cabernet Franc, Merlot valamint Cabernet Sauvignon házasítása. Átlagosan 16-18 hónapig érleljük tölgyfahordókban.
A Cabernet sauvignon egy testesebb interpretációja.
Illatában a sokszínűség jellemzi: különféle gyümölcsök mellett a fa füstössége is szépen megjelenik, mely a hosszabb, kis tölgyfahordós érlelésnek köszönhető. Nagy testű, komplex szerkezetű bor, hosszú utóízzel. Jól érlelhető.